0 (850) 840 87 87

S.S.S.

SIK SORULAN SORULAR

Soru: Psikolojik Danışma seans süreleri ne kadardır?

Cevap: Seanslarımız 50 dakika sürer.

Soru: Psikolojik danışma nedir, ne değildir?

Cevap: Psikolojik danışma, sorunun niteliğine göre bireysel, çocuk/ergen, çift/aile, danışmanlığı şeklinde gerçekleştirilebilen, sorunların çözümünde yaygın olarak kullanılan, birçok farklı teknik ve yöntemi içeren yardım sürecidir. Psikolojik danışma, tıbbi bir müdahale değildir, arkadaşlarınızla, ailenizle yaptığınız gibi bir sohbet değildir.

Soru: Psikolojik destek alacağım psikolog, psikolojik danışmana karar verirken nelere dikkat etmeliyim?

Cevap: Psikolojik danışma alacağınız psikolog-psikolojik danışmana karar verirken bu kişilerin, Psikoloji, Psikolojik Danışma Rehberlik Lisans programlarının herhangi birinden mezun olmuş olmasına öncelikle dikkat etmenizi öneririz. Buna ek olarak, psikolojik destek alacağınız kişinin hangi Psikoterapi eğitimlerini almış olduğunu da dikkate alarak karar vermenizi öneririz.

Soru: Danışma aldığımda sorunum kesin olarak çözülecek mi?

Cevap: İnsan psikolojik açıdan son derece karmaşık bir yapıya sahiptir ve psikolojimizi etkileyen birçok farklı etken bulunmaktadır. Bu nedenle psikolojik sorunlarla ve danışma alınan diğer sorunlarla ilgili garanti vermek ve kesin seans süreleri belirtmek imkansızdır. Size kesin sonuç garanti eden veya kesin seans süresi belirten kişilerden psikolojik yardım almanızı önermeyiz.

Soru: Psikolojik destek almayı düşündüğümüz uzmanlarla yüz yüze ön görüşme yapabiliyor muyuz?

Cevap: Gerekli görüldüğü durumlarda uzmanlarımızla telefon yoluyla birebir ön görüşme yapılabiliyor. Fakat yüz yüze ön görüşme yoğunluk nedeniyle maalesef yapılamıyor.

Soru: Çocuğumu getirmek istiyorum, pedagogunuz var mı?

Cevap: Pedagog kavramı maalesef yanlış bilinmektedir ve çocuk psikoloğu ile karıştırılmaktadır. Pedagog çocuk eğitimcisi demektir. Pedagoglar çocuklara eğitim verebilir ancak sorunlarıyla ilgili danışma yapamaz. Çocuğunuzla psikolojik danışma almak için Psikolog ya da Psikolojik Danışmanlara başvurmanızı öneririz.

Soru: Psikologlar, psikolojik danışmanlar ilaç yazar mı?

Cevap: Hayır. İlaç tedavisi ve diğer tıbbi müdahaleler yalnızca hekimler (doktor) tarafından yapılabilir. Psikolojik Danışma hizmetleri Psikiyatrist tarafından uygulanan ilaç tedavisinden farklıdır, bir muayene ya da tedavi değildir, tıbbi ve girişimsel hiçbir müdahale içermez.

Soru: Tek seans danışma ile sorunlarımla ilgili sonuca ulaşabilir miyim?

Cevap: İlk seans sorunun ne olduğunu ve nelerden kaynaklandığını anlamaya dönük, sorunun çözümüyle ilgili ilk adımların atıldığı bir seanstır. Genellikle tek seansta sonuç alınması mümkün değildir.

Soru:  Psikolojik danışma seans aralıkları ne kadardır?

Cevap: Seans aralığı sorununuza ve size uygulanan danışma tekniklerine göre farklılık göstermektedir. Bu konuda psikolojik danışmanınızla birlikte danışma sürecini aksatmayacak ve sizi de maddi açıdan çok zorlamayacak şekilde birlikte karar verebilirsiniz.

Soru: Psikolojik Danışmanla veya Psikologla paylaştıklarımın gizliliğine güvenebilir miyim?

Cevap: Psikolojik danışmanlar ve psikologlar bütün mesleki çalışmalarında, etik kurallar gereğince danışanlarına ilişkin özel bilgileri korumak sorumluluğu taşırlar. Danışma sürecinde paylaşacağınız tüm bilgiler gizlidir. Belli bir güven ortamında edinilen bilgiler ancak uzmanın kendisi ve/veya toplum için bir tehlike arz ettiğinde, gerekli önlemler alındıktan sonra ve danışanların bilgisi dahilinde ilgili kişilere bilgi verirler.

Optimum Psikoloji – Psikolojik Danışma Merkezi
Konya Psikolojik Danışman Desteği – Konya EMDR